Tester

Spesialpol whisky desember 2017

Dette er årets julegave til whiskyelskeren

Dette er årets julegave til whiskyelskeren

Bowmore 23 years old Port Cask Matured er best av 31 whiskyer som lanseres i spesialpolutsalgene neste uke. Men det koster flesk.
Aase E. Jacobsen
05 Desember 2017 - 17:13

Bowmore 23 yo Port Cask Matured 1989 koster 3495,50 kroner. De færreste, med mindre du har et nerdete forhold til whisky, vil synes en 23 år gammel whisky er verd så mye. Men whisky er svindyrt. Og det kommer ikke til å bli bedre. Stadig nye og velskodde markeder oppdager disse dråpene og prisene oppfører seg deretter. Derfor ser mange på whisky som en investering, mer enn noe som skal sprettes på neste fest. 

Skal du satse på whisky i stedet for pensjonssparing, er dette våre beste tips til investeringswhisky:

Highland Park Vintersolsnu - kun ett fat som Vinmonopolet har kjøpt, dermed sjelden

The Glenlivet Single Malt Scotch  "The Pittandlich" Single Cask Edition    21 flasker 

Chichibu The Peated       60 flasker tilgjengelig 

Hanyu Final Vintage 15YO vanvittig sterkt etterspurt japansk whisky, koster 6000, 60 flasker tilgjengelig

Hanyu 2000 Number One Drinks 10th Anniversary (ikke smakt, koster 6000 kroner, kun 6 flasker)

De japanske whiskyene særlig de fra Hanyu, er faktisk billigere i Norge enn hva du må ut med i andre markeder. Skal du sikre deg en av disse, må du ta med hele familien til et av spesialpolutsalgene på torsdag, for det er kun en flaske til hver. Og nerdetettheten i køen er forventet å bli høy. 

Hvis du nøyer deg med å nyte, men vil ha mest mulig whisky for hver krone, er dette våre stalltips:  

 

Yamazaki 12 YO   slippets aller beste kjøp til kroner 641,90  48 flasker tilgjengelig

Hazelburn 13yo Sherry Wood  koster 1021 og finnes i 60 eksemplarer

Longrow 18 yo Limited Edition 2017 Release (ikke smakt, men knallgod, 1270 kroner)

Hvis pris ikke betyr noe, skal du gå for disse:

Teaninich 17 YO  veldig dyr, men også veldig god, 36 flasker

Bowmore 23 YO Port Cask testens beste, på minussiden finnes kun i 9 eksemplarer

Duncan Taylor Dimensions Linkwood 1990  stor nytelse, men ikke billig 

 

På de neste sidene finner du smaksnotatene for de 32 whiskyene som er testet. Siden whiskyene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her